ShareTrade

Manuelo :

Doel* is elk jaar een netto rendement van 10% te behalen en de risico's goed in de hand te houden.

.

Profiel

Het handelssysteem Manuelo werkt met opties op de Nederlandse AEX.
Manuelo is een daytrading-systeem en handelt dus in principe elke dag, tenzij er goede redenen zijn om dit niet te doen. Vroeg op de handelsdag wordt een optie-combinatie geopend. Hiermee proberen we genoeg cash binnen te halen om enig risico te kunnen nemen. Wanneer de volatiliteit in de markt te laag is, zullen we te weinig cash krijgen en blijven we liever uit de markt. Zodra de positie is geopend, wordt ze automatisch opgevolgd en aangepast wanneer het de foute kant uit gaat. Dit kost geld maar hoeft geen ramp te zijn want het tij kan nog altijd keren. Met wat meeval kan de positie nog op winst eindigen bij de expiratie om 16h. Maar af en toe zagen we het helemaal fout en moeten we verlies nemen.

Risico

Elke open positie expireert sowieso om 16h, dus er is nooit een overnight positie, wat het risico laag houdt : de kans op een gapopening die over de stoploss springt, is onbestaande.
Anderzijds is de beurs elke dag opnieuw onvoorspelbaar, dus is het nooit zeker dat Manuelo de juiste positie opent in de ochtend. Theoretisch is het dan ook mogelijk dat Manuelo elke dag opnieuw een fout scenario voorspelt en dus elke dag opnieuw verlies moet nemen.
Bij dit soort systemen kan je dus nooit bewijzen dat het een goed systeem is, je kan enkel aantonen met de statistiek van de behaalde resultaten in het verleden dat de kans op succes al dan niet hoog lijkt in de toekomst. De belangrijkste statistische waarden staan op de vorige pagina, en meer uitleg hierover vind je onder Objectieve regels. Maar vergeet nooit dat dit geen bewijs is, en al zeker geen garantie !
Theoretisch is het systeem onafhankelijk van het beursklimaat omdat zowel in een stijgende als een dalende markt geld kan worden verdiend. Straffer nog : hoe hoger de volatiliteit van de markt, hoe hoger het bedrag dat dagelijks kan verdiend worden. Als de statistiek kan aantonen dat er een grote kans is op succes, dan zou er dus meer verdiend worden in een dalende ( = volatiele) markt. In een rustig stijgende markt zal er niks verdiend worden want dan doet Manuelo gewoon niet mee. Wie een beursdip verwacht, heeft daarmee geen argument om te wachten om mee te doen, integendeel.

Inleg : vanaf 20.000 €

De vereiste inleg is afhankelijk van de volatiliteit op de AEX. De inleg is nodig om te voldoen aan de margin-vereisten door de beurs opgelegd om te mogen beleggen in opties. In uitzonderlijke situaties zoals bvb. het begin van de corona-correctie van 2020 zal deze margin extra verhoogd worden door Lynx, en wordt er tijdelijk niet meer ingestapt.

Manuelo belegt alle dagen voor u !

Je kan instappen wanneer je wil : het systeem is weinig afhankelijk van het beursklimaat. Het heeft dus geen zin om een daling van de beurs af te wachten vooraleer te starten.


Terug naar het overzicht van de systemen
Naar de resultaten

* Vooropgestelde doelen en/of resultaten en/of simulaties uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.