ShareTrade

Broker

Beleggen op de beurs is niet mogelijk zonder gebruik te maken van de diensten van een broker als tussenpersoon. Sharetrade werkt hiervoor samen met Lynx.

Lynx België en Lynx Nederland

Lynx b.v. is gevestigd in Amsterdam en werkt samen met Interactive Brokers (UK) Limited in Londen, op haar beurt een dochter van de beursgenoteerde onderneming Interactive Brokers LLC, gevestigd in Greenwich, NYC in de US. Sinds de brexit zijn hier nieuwe Europese dochters bijgekomen, zoals IBIE in Ierland en IBLUX in Luxemburg. Lynx b.v. beschikt over alle vereiste vergunningen en staat in Nederland onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Het kantoor in België is gevestigd in Gent en staat als financiële instelling geregistreerd bij De Nationale Bank en staat onder het toezicht van het FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten).

Het Lynx TWS Beursplatform

“Lynx is dé specialist in online beleggen. Lynx geeft particuliere beleggers via haar gebruikersvriendelijke handelsplatform toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 landen. En dit tegen buitengewoon scherpe tarieven. Het platform van Lynx wordt geroemd om zijn gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en professionele beleggingstools.”
Zo staat het op hun website, beter kunnen wij het niet omschrijven. Zelf zijn we klant bij Lynx sinds eind 2010 en we hebben het ons nog niet beklaagd. Niet alleen zijn de transactiekosten bij de laagste op de markt, ook biedt hun handelsplatform tal van mogelijkheden die je elders niet vindt (of elders gewoon omslachtiger zijn in gebruik). Grootste voordeel vinden we de mogelijkheid om zelf automatische handelssystemen te ontwikkelen zodat orders zonder menselijke tussenkomst kunnen worden ingelegd. Hierdoor wordt alle emotie uitgesloten, wat de resultaten alleen maar ten goede komt.
Nadeel is de "platform fee", op dit moment wel enkel in Nederland : deze verhoogt je transactiekosten elke maand tot 5 euro in het geval je kosten lager waren en is dus enkel van belang voor wie weinig handelt.

Kostenverschil tussen Lynx België en Lynx Nederland

Wie een nieuwe Lynx rekening wil openen, kan best even de tarieven in België en Nederland vergelijken om de juiste keuze te maken. Wie enkel van plan is om sharetrade systemen te volgen op zijn rekening (en dus niet actief zelf wil gaan beleggen), kan daarbij de richtlijnen hanteren zoals vermeld in vraag 16 op de FAQ pagina.

Speciaal voor onze klanten !

Klanten van Sharetrade handelen aan dezelfde lage tarieven die bij Lynx gelden voor de manuele handel, terwijl voor u alles is geautomatiseerd : op je Sharetrade/Lynx rekening kan je nu handelen in AEX indexopties aan €0,99 per transactie, en in Amerikaanse future-opties aan $3,50.

Voor volledige info in verband met de kosten bij Sharetrade verwijzen we je graag naar onze tarieven.

Voor volledige info in verband met de tarieven van Lynx, hun educatieprogramma’s of hun uitgebreide software-aanbod verwijzen we je graag naar hun websites Lynx.be en Lynx.nl.

.